Ambalaj sektöründe kullanılan çoğu hammadde, doğaya ve ekosisteme zarar vermektedir. Straforlar 5000 yıl ve 2 milyon yıl arasında doğada çözünürken, camlar 4000 yılda, plastikler 1000 yılda doğada çözünmektedir. Alüminyumun doğada çözünmesi 100 yılı, tahta parçalarının 15 yılı, kontraplakların ise 3 yılı bulabilmektedir.
Günümüzde bu hammaddelerle üretilen ambalaj ve paketler hızla tüketilirken, kentleşmenin artmasıyla birlikte tek kullanımlık ürünler de çok daha fazla kullanılmaya başlanmıştır. İnsan hayatının günlük tüketim rutinine bağlı olarak bu hammadelerle üretilen ambalajlar, ekosistem üzerinde ciddi bir etkiye sahiptir.
Çevre kirliliğinin artmasından, dünyanın ısısının artmasına kadar yaşadığımız bu dünyaya zarar veren maddeler yerine oluklu mukavva kullanmak ise son dönemlerde iyice
yaygınlaştı. Doğada çözünme süresi 3 ay civarında olan oluklu mukavvalar, sürdürülebilir bir dünya için büyük bir adım. Çevreye en uyumlu ambalaj hammaddesi olmasıyla birlikte, üretiminde ve geri dönüşümünde de ciddi miktarda enerji tasarrufu sağlamaktadır. Bu sebeple ambalajlarda oluklu mukavva tercih etmek, doğayı korumak için atabileceğimiz önemli bir adımdır.